top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

Χθες βράδυ είχε… Aleria!

Έγινε ενημέρωση: 4 Μαΐ 2022



Προσωπικά το θεωρώ μάλλον το κορυφαίο εστιατόριο της Αθήνας! Εχω γράψει αρκετές φορές για αυτό, καί έχω απολαύσει τα πιάτα και τα κρασιά του πολύ περισσότερες. Και δεν ήταν ούτε αυτή τη φορά διαφορετικά: 2 θαυμάσια μενού, το ένα προσανατολισμένο στο κρέας (και ήταν αυτό που διαλέξαμε) με δύο εκδοχές το κάθε ένα, ανάλογα με τον αριθμό των πιάτων, και ταίριασμα του κάθε πιάτου με το αντίστοιχο κρασί.

Ολα τα πιάτα φανταστικά, με κορυφαίο το πραγματικά μοναδικό αρνάκι, που ευωδιάζει τσίκνα, σαν να ψήθηκε στη σούβλα. Υπόδειγμα σύγχρονης «ερμηνείας» του κλασσικού Ελληνικού αρνιού, όπως το τρώμε το Πάσχα! Εξαιρετικό και το pairing κάθε πιάτου του μενού με τα κρασιά. Τέλος, υποδειγματικό το Service: άμεσο, φιλικό, με χιούμορ… νοιώθεις οτι τρως ανάμεσα σε φίλους!

Μπράβο σε όλους! Συγχαρητήρια στο σεφ Γκίκα Ξενάκη, είναι πιστεύω ο κορυφαίος στον εμπλουτισμό της σύγχρονης κουζίνας με δεύσεις απόλυτα ελληνικές που βγαίνουν από την κληρονομιά της ελληνικής παράδοσης. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη του Aleria Νικηφόρο Κεχαγιαδάκη, γιατι δεν υπάρχει φορά που να έχω επισκεφθεί το εστιατόριο και να μην είναι εκεί! Όποιοι απορούν για την επιτυχία κάποιων εστιατορίων, ας την αναζητήσουν κυρίως στους ιδιοκτήτες. Ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης του Aleria και η Φωτεινή Παντζιά του By the Glass είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα…



30 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page