top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

Το Σαββατοκύριακο η Νεμέα σας περιμένει…


Αυτή την εποχή, τα χρόνια πριν από τον Covid, ξεκινούσε η γκρίνια: Έρχονταν οι «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας», ένα μεγάλο γεγονός για τη Νεμέα και το Αγιωργήτικο, με ανοιχτά τα οινοποιεία της περιοχής, όπου οι φίλοι του κρασιού θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τα κρασιά κάθε οινοποιείου, αλλά και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις κάθε είδους, να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκθέσεις, γευσιγνωσίες, masterclasses από γνωστούς οινολόγους, οινοκριτικούς, Sommeliers, και το βράδυ να διασκεδάσουν σε κάποιο από τα πάρτυ που οργάνωναν τα οινοποιεία… ένα μεγάλο πανηγύρι, μιά γιορτή του κρασιού της «Ελληνικής Τοσκάνης»…



Αλλά γιατί η γκρίνια; Γιατί δεν υπήρχε κάποιος ιστότοπος όπου τα δρώμενα των οινοποιείων θα γίνονταν γνωστά στο ευρύ κοινό, ούτε καν ένας κατάλογος των ανοιχτών στο κοινό οινοποιείων. Έτσι, το ρόλο αυτό ανελάμβανε το House of Wine, όπου προσπαθούσαμε να «ανακαλύψουμε» εμείς, με τηλεφωνήματα στα οινοποιεία, ποιά ήσαν ανοιχτά και να μάθουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών τους ώστε να δημοσιεύσουμε στο blog μας την πληροφόρηση… μια δύσκολη προσπάθεια πολλών ημερών, πολλών συνεργατών μας…


Μετά βέβαια ήρθε ο Covid, και τα lockdowns αλλά και η δυσκολία συγχρωτισμού πολλών ατόμων που αναγκαστικά οδήγησαν στην αναστολή των εκδηλώσεων….



Έτσι λοιπόν φέτος, ήταν πολύ ευχάριστη η έκπληξη που μας επεφύλαξε ο Σύνδεσμος Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας παρουσιάζοντας στον ιστότοπό του nemeawineland.com τον κατάλογο των 20 ανοιχτών οινοποιείων το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή 2-4 Σεπτεμβρίου και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Νεμέας αλλά και καθενός από τα οινοποιεία που συμμετέχουν! Ένα πολύ καλά οργανωμένο site όπου κάποιος οινόφιλος θα βρει την πληροφορία που χρειάζεται ώστε να οργανώσει την επίσκεψή του στη Νεμέα σωστά και να μην ταλαιπωρηθεί.


Για να πάρετε μια ιδέα των εκδηλώσεων στις Μεγάλες Μέρες αντιγράφω από το άρθρο της Μαριάννας Μακρύγιαννη «5 λόγοι για να πάμε στη Νεμέα το Σαββατοκύριακο»:


«Οι δράσεις που προγραμματίζουν τα οινοποιεία αλλά και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Για παράδειγμα, το Κτήμα Παλυβού διοργανώνει Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής και μαθήματα γιόγκα στον αμπελώνα, το Κτήμα Ράπτη προσκαλεί σε κυνήγι θησαυρού, ενώ το Κτήμα Σκούρα φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας και ‘παραδίδει’ μαθήματα ζωγραφικής. Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης θα ξεδιπλώσει όλα τα μυστικά των κρασιών της Νεμέας, δίνοντας έμφαση στα ξεχωριστά terroir της, σε ένα μοναδικό masterclass. Και φυσικά η μουσική είναι αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων.  Όσοι παραβρεθούν στην τελετή έναρξης την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη θα απολαύσουν την μέτζο σοπράνο Μπέττυ Χαρλαύτη ενώ και πολλά από τα οινοποιεία φιλοξενούν μουσικά συγκροτήματα. Είναι λοιπόν μία θαυμάσια ευκαιρία να περάσουν καλά και οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί.»


Έτσι λοιπόν φέτος δεν θα αποπειραθώ καν να σας δώσω τις πληροφορίες για την διοργάνωση, αλλά απλά θα σας παραπέμψω στον ιστότοπο newwineland.com στη διεύθυνση https://nemeawineland.com/events/megalesmeresnemeas-2022/ , δίνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια τόσο στον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας όσο και σε όλους τους συνδιοργανωτές και εμπλεκόμενους στην διοργάνωση των Μεγάλων Ημερών Νεμέας 2022.


Αφήνω τελευταία την προτροπή προς όλους τους φίλους να επισκεφθούν τα ανοιχτά Οινοποιεία της Νεμέας αυτό το τριήμερο: Θα δοκιμάσουν εξαιρετικά κρασιά, θα διασκεδάσουν με τους φίλους τους, αλλά και θα γνωρίσουν προσωπικά τους οινοποιούς, οινολόγους κλπ που μας «χαρίζουν» κάθε χρόνο την αγαπημένη μας απόλαυση.


Και μια… ειδική προτροπή: Να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Κτήμα Παλυβού, που παραδοσιακά «ανοίγει το χορό» των εκδηλώσεων και πάντα πρωτοστατεί τόσο στο πλήθος των εκδηλώσεων που διοργανώνει όσο και στην ποιότητα αλλά και πρωτοτυπία των εκδηλώσεων του. Το πλήρες πρόγραμμα εδώ: https://www.instagram.com/p/Chr3EorKcWj/?igshid=YmMyMTA2M2Y=



Ακολουθεί εδώ ο μόνο κατάλογος των ανοιχτών οινοποιείων… οι υπόλοιπες πληροφορίες στον ιστότοπο https://nemeawineland.com/events/megalesmeresnemeas-2022/


Κτήμα Πυργάκη

Papaioannou Estate

Opsimos Winery


Στην υγειά σας, και καλή επίσκεψη στη Νεμέα και τα οινοποιεία της


Τάσος Πικούνης

42 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page