top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

Τελικά, πότε είναι η Ημέρα των Ροζέ κρασιών;

Τα ροζέ κρασιά είναι τόσο ξεχωριστά που πρέπει να γιορτάζονται οχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές κάθε χρόνο! Ναι, καλά διαβάσατε, είπα ΤΡΕΙΣ!


Αυτό το Σάββατο, 11 Ιουνίου, είναι η Εθνική Ημέρα Ροζέ. Είναι ο πρώτος από τους τρεις (!) εορτασμούς για την Ημέρα του Ροζέ κατά το ημερολογιακό έτος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Η πρώτη Rosé Day φαίνεται να καθιερώθηκε το 2005 από τους ανθρώπους πίσω από το blog Winegeek. Επέλεξαν την 14η Αυγούστου ως ημέρα γιορτής, καθώς είναι στα μισά του δρόμου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.


Στη συνέχεια, η Εθνική Ημέρα Ροζέ καταχωρήθηκε επίσημα το 2014 από το Bodvár House of Rosés, μια Σουηδική εταιρεία Luxury Rosè, υιοθετήθηκε από τις ΗΠΑ σαν Εθνική ημέρα Ροζέ κρασιών, και γιορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου. Φέτος στις 11Ιουνίου

Τελικά (τουλάχιστον προς το παρόν) η Διεθνής Ημέρα Ροζέ δημιουργήθηκε από τη Valérie Rousselle το 2018. Η Rousselle είναι η ιδιοκτήτρια του Château Roubine and Sainte Béatrice στην Προβηγκία. Η Διεθνής Ημέρα Ροζέ γιορτάζεται την τέταρτη Παρασκευή του Ιουνίου. Φέτος στις 24 Ιουνίου!


Δεν βλάπτει καθόλου αυτό το… μπέρδεμα! Για εμάς τους Φίλους των Ροζέ ( που γιορτάζουμε τα ροζέ σχεδόν κάθε μέρα) μια χαρά είναι!


Στην υγειά σας λοιπόν σήμερα με ένα ποτήρι ροζέ κρασί, και θα ξαναπιώ στην υγειά σας στις… 24 Ιουνίου!

55 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page