top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

Στον… «Ιταλό»

Έγινε ενημέρωση: 23 Ιαν 2023

Πριν λίγες μέρες, με ζευγάρι φίλων πολύ αγαπητών που είχαμε καιρό να βρεθούμε, αποφασίσαμε να φάμε το βράδυ. Επειδή μένουν στο Παλαιό Φάληρο, τους πρότεινα ένα νέο εστιατόριο, για το οποίο είχα ακούσει πολλά καλά λόγια.


Λέγεται «Ιταλός» και είναι ένα κομψότατο Ιταλικό μπιστρό στην καρδιά του Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αλκυόνης 16. Μικρό, με χωρητικότητα περίπου 25 ατόμων, με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, φιλικότατο προσωπικό, είναι ένα από εκείνα τα «μικρά διαμάντια» που κοσμούν τα περιφερειακά εμπορικά κέντρα της Αθήνας μας….


Μου αρέσει το Ιταλικό φαγητό… πιό ζεστό από το Γαλλικό, πιο κοντά στις δικές μας γεύσεις και ασφαλώς πιο φιλικό… Με μιά ουσιώδη διευκρίνιση όμως: Να είναι πραγματικά Ιταλικό! Που σημαίνει εξαιρετική προσοχή στις πρώτες ύλες και αυθεντικές Ιταλικές συνταγές, χωρίς προσπάθειες πρωτοτυπιών, «ερμηνειών» κλπ.


Δεν είναι πολλά τα εστιατόρια που θα χαρακτήριζα «ιταλικά» με αυτά τα κριτήρια. Ο «Ιταλός» είναι σίγουρα ένα από αυτά!


Το πρώτο πιάτο που έφτασε στο τραπέζι μας ήταν μια νοστιμότατη σαλάτα με ντοματίνια, και ακολούθησε το πλατώ με τυριά και αλλαντικά με συνοδεία μαρμελάδας. Εντυπωσιακό σε μέγεθος, και πιο εντυπωσιακό σε ποικιλία τυριών και αλλαντικών -όλα Ιταλικά!


Η Pinsa που ακολούθησε εξαιρετική- και οπτικά και γευστικά- με το χειροποίητο ζυμάρι της να ζυμώνεται καθημερινά στην κουζίνα, όπου γεμίζει με λαχταριστά και φρέσκα υλικά. Όπως και όλα τα ζυμαρικά, χειροποίητα, που φτιάχνονται καθημερινά στην κουζίνα.


Ενα από αυτά, το πιάτο με νιόκι από ρικότα, είναι ίσως το καλύτερο που δοκιμάσαμε…


Η λίστα κρασιών μικρή αλλά ουσιαστική, με πλειοψηφία τα Ιταλικά κρασιά. Παραγγείλαμε το San Ferdinando Chianti Podere Gamba, ένα όμορφα απαλό και ώριμο βιολογικό Chianti από Sangiovese με περίπου 15% Pugnitello. Αρώματα κόκκινου κερασιού και δαμάσκηνου που υποστηρίζονται από αλμυρές νότες με την κλασική μεταξένια υφή για την οποία φημίζεται το Chianti. Ταίριαξε πολύ ευχάριστα με τα πιάτα που παραγγείλαμε.


Μόνο πρόβλημα… το παρκάρισμα! Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς θέση στάθμευσης στην περιοχή του εστιατορίου….


Να επισκεφθείτε τον Ιταλό… με μόλις 3 μήνες λειτουργία, έχει δείξει οτι είναι από εκείνα τα bistro που όλοι εμείς που αγαπούμε το καλό φαγητό και το κρασί θέλουμε να τα δούμε να μείνουν στην αγορά. Και γι’ αυτό οφείλουμε να υποστηρίξουμε!


Στην υγειά σας !


Τάσος Πικούνης

484 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Kommentare


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page