top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

«Psyche»: Ένα Wine Bar με «ψυχή» στο κέντρο της Αθήνας

«Ουκ εν τω πολλώ το ευ», «small is beautiful» και διάφορα τέτοια αποφθέγματα μου ήρθαν στο νου όταν προχθές το βράδυ έφευγα μετά απο μια πολύ ευχάριστη εμπειρία απο το Wine Bar Psyche, στην οδό Κορνάρου 4, στο Σύνταγμα.



Δεν γνώριζα το Psyche… το έμαθα από σύμπτωση: πριν λίγο καιρό,  στο whisky bar βρέθηκα να κάθομαι στη μπάρα δίπλα στον ένα απο τους ιδιοκτήτες του Psych, τον Αντώνη Μούγια. Με γνώρισε, μου συστήθηκε, πιάσαμε κουβέντα και μου ζήτησε να περάσω από το Psyche και να γράψω μια κριτική.


Έτσι προχθές το βράδυ βρέθηκα με την παρέα μου στο Psyche, στο βάθος μιάς στοάς στην Κορνάρου 4. Ένα μικρό wine bar, με ωραία διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο και σχετικά μικρό εσωτερικό, όπου μας υποδέχτηκαν και οι δύο συνεταίροι, ο Αντώνης και η Αμαλία Αυγέρη… και οι δύο ερασιτέχνες εστιάτορες, με άλλες δουλειές σαν κύρια απασχόληση. Και οι δύο λάτρεις του καλού κρασιού, ο δε Αντώνης μιά ζωή -όπως μας δήλωσε- ερασιτέχνης μάγειρας, αφού το χόμπι του όλα αυτά τα χρόνια ήταν να μαζεύει φίλους στην ταράτσα του, να τους μαγειρεύει και να ανοίγουν κρασιά από την πλούσια κάβα του. Ιδανικό after work στέκι για χαλαρές βραδιές για παρέες..



Καθίσαμε… στο βάθος μια πολύ ωραία κάβα σε όλο τον τοίχο του wine bar, κλιματιζόμενη, γεμάτη κρασιά. Δεξια από την είσοδο, το bar με πίσω του ανοιχτή κουζίνα, δυστυχώς το αδύνατο σημείο του χώρου, αφού η μπάρα χρησιμοποιείται σαν πάσσο και είναι μάλλον αδύνατο να χρησιμοποιηθεί σαν bar, η δε διαμόρφωση της ανοιχτης κουζίνας αρκετά πρόχειρη.



Το μενού όπως θα πρέπει να είναι σε ένα wine bar που σέβεται την ονομασία του: λίγα πιάτα, κυρίως για μοίρασμα, συνοδευτικά κρασιών κυρίως, και μια πολύ πλούσια συλλογή κρασιών, σε φιάλες και ποτήρια, Ελληνικά και ξένα.



Τα πιάτα που δοκιμάσαμε από πολύ καλά έως εξαιρετικά: ένα τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο από το κρεοπωλείο του Αλαφούζου στα Πετράλωνα, αρωματισμένο με βούτυρο και θυμάρι, συνοδευμένο από baby πατάτες με τη φλούδα τους, και μιά πολύ πρωτότυπη, νοστιμότατη  «σαλάτα» -περισσότερο έμοιαζε με πίτα- με λάχανο βρασμένο και ένα θαυμάσιο, πικάντικο τυρί, με συνοδεία ενός Chateau du Courlat Cuvee Jean Baptiste 2014 από το St Emilon, και ένός νεοκοσμίτικου Pinotage από τη Νότιο Αφρική, και τα δύο σε ποτήρι… Το δείπνο τελείωσε με ένα εντυπωσιακό πλατώ πικάντικων Ελληνικών τυριών, επιλογές του Αντώνη.



Ο Αντώνης λοιπόν, είναι το παράδειγμα του παθιασμένου με την κουζίνα  και τα κρασιά ερασιτέχνη, που δύσκολα τον «φθάνει» οποιοσδήποτε επαγγελματίας! Ξέρει όλα του τα κρασιά ένα προς ένα, και μπορεί να δώσει πολύτιμες συμβουλές ταιριάσματος κρασιών με πιάτα ακόμα και στον πιό «προχωρημένο» φίλο του κρασιού!



Σας συνιστώ να επισκεφθείτε το Psyche… μπορεί να μη βρείτε φανταχτερά λαμπιόνια, ακριβή διακόσμηση, fancy έπιπλα ή αυτό το απαράδεκτο πια «ελληνικό» -και τόσο φτηνιάρικο- minimal στυλ, θα βρείτε όμως πραγματική «ψυχή», ενδιαφέροντα, νοστιμότατα πιάτα φτιαγμένα με πρώτης ποιότητας υλικά, τεράστια συλλογή επιλεγμένων κρασιών ελληνικών και ξένων, προσεκτικά επιλεγμένους Έλληνες μικρούς παραγωγούς… θα βρείτε και τον Αντώνη με τις πολύτιμες συμβουλές ταιριάσματος πιάτων και κρασιών, που σας συνιστώ να τις ακολουθήσετε…


Στην υγειά σας…





646 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Σχόλια


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page