top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

O René Redzepi κλείνει το τριάστερο Noma της Κοπενχάγης!

Ο René Redzepi θα κλείσει το Noma, το εστιατόριο της Κοπεγχάγης με τρία αστέρια Michelin που ψηφίστηκε επανειλημμένα ως το κορυφαίο στον κόσμο ανάμεσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, στα τέλη του 2024 για να επανεφεύρει τον εαυτό του.

«Για να συνεχίσουμε να είμαστε Noma, πρέπει να αλλάξουμε», ξεκινάει ανακοίνωση του σεφ και της ομάδας του. «Ο χειμώνας του 2024 θα είναι η τελευταία σεζόν του Noma όπως το ξέρουμε».


Το εστιατόριο θα γίνει εργαστήριο μαγειρικής το 2025, μια «πρωτοποριακή δοκιμαστική κουζίνα αφιερωμένη στο έργο της καινοτομίας στα τρόφιμα και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων».


Επομένως, έχετε λίγο λιγότερο από δύο χρόνια για να ανακαλύψετε τις απολαύσεις του Noma όπως το ξέρουμε σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Redzepi άνοιξε το εστιατόριο το 2003, πριν το κλείσει το 2016 για να ανοίξει ξανά δύο χρόνια αργότερα, σε μια απομακρυσμένη συνοικία της πρωτεύουσας της Δανίας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο σεφ μετέτρεψε τις εγκαταστάσεις σε wine bar και χάμπουργκερ για να προσαρμοστεί στην κατάσταση.


Από το 2025, η εστίαση θα είναι στη δημιουργικότητα. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να τρώτε περιστασιακά στο Noma στην Κοπεγχάγη ή στα pop-up Noma σε όλο τον κόσμο, όπως αυτό στο Κιότο της Ιαπωνίας αυτή την άνοιξη. «Η εξυπηρέτηση των πελατών θα είναι πάντα μέρος αυτού που είμαστε, αλλά το να είμαστε εστιατόριο δεν θα μας καθορίζει πλέον», συνεχίζει η ανακοίνωση του «Noma 3.0». «Μεγάλο μέρος του χρόνου μας θα αφιερωθεί στην εξερεύνηση νέων έργων και στην ανάπτυξη πολλών άλλων ιδεών και προϊόντων».


(Μετάφραση του άρθρου «Noma will close in 2024»)

144 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page