top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

Ντροπή για τη μαγειρική το Master Chef!

Παρακολουθώ το Master Chef λόγω… επαγγελματικού βίτσιου…

Εχω κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ υπομονή, ως εδω όμως!!


Ειναι πολύ κρίμα που το Master Chef έχει γϊνει ενας μεγάλος… καυγάς μεταξύ των συμμετεχόντων! Οι κανονισμοί υποδαυλίζουν τις εχθρότητες: κάποιοι διαλέγουν τους υποψήφιους για αποχώρηση, άλλοι σχολιάζουν δημόσια και βρίζουν τους «αντιπάλους», οι κριτές κάθονται και ακουν τα βρισίδια αμέτοχοι… Εχουν δημιουργηθεί κλίκες, και οι επιλογές γίνονται με βάση αυτές και όχι τις μαγειρικές ικανότητες του καθ’ ενός. Και είναι ντροπή για τους κριτές -υποτίθεται καταξιωμένους chef- να κάθονται να ακούν τις μ@l@κίες της καθε κατίνας και του κάθε ελάχιστου, ή και να υποδαυλίζουν οι ίδιοι αυτούς τους καυγάδες!


Το επίπεδο των συμμετεχόντων -οχι το μαγειρικό- είναι εξαιρετικά χαμηλό… το επάγγελμα του chef απαιτεί γνώσεις, κουλτούρα και κοινωνικό επίπεδο: δεν υπάρχουν σε κανένα! Κάποια πιάτα είναι αξιόλογα, αλλά «θάβονται» μέσα στις αντιπαλότητες, στις έχθρες και τα «πάθη»: αυτά φαίνεται οτι πουλάνε!


Το Master Chef, όπως είναι σήμερα, αποτελεί ντροπή για την μαγειρική. Την υποβιβάζει σε ένα γελοίο παιγνίδι, με την ανοχή ή και την συμβολή των κριτών! Θα το ξαναπώ: ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αποδεχόμενοι και υπηρετόντας τους «κανόνες» και το στυλ παιγνιδιού που τους επέβαλλαν οι διοργανωτές.


Ως εδώ για εμένα! Βαρέθηκα τους καυγάδες, τις κατινιές της κάθε Στέλλας, τις βρισιές του κάθε Αλέξανδρου, τις κλίκες, τις ίντριγκες, αλλά κυρίως το ρεζίλεμα και τον ευτελισμό της μαγειρικής!


Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης

372 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page