top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

Η ιστορική Οινοποιία Μπουτάρη εξυγιαίνεται και αλλάζει χέρια.

Έγινε ενημέρωση: 6 Νοε 2022



Χαράς ευαγγέλια για την Οινοποιία Μπουτάρη: Το Πρωτοδικείο Βέρροιας επικύρωσε το σχεδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Η απόφαση είναι καθοριστική για το μέλλον της ιστορικής οινοποιίας. Οι νέοι μέτοχοι – Premia Properties εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η Sterner Stenhus, συμφερόντων του βασικού μετόχου της Premia Properties, Ηλία Γεωργιάδη – έχουν ήδη χαράξει το σχέδιο εξυγίανσης που προβλέπει διπλή αξιοποίηση, της οινοποιητικής δραστηριότητας από τη μία και των ακινήτων της Μπουτάρης από την άλλη.  


Τα προβλήματα της ιστορικής Οινοποιίας Μπουτάρη ήσαν γνωστά εδώ και χρόνια και δύσκολα κρύβονταν. Συνεχής μείωση των πωλήσεων από τα 12εκ Ευρώ το 2016 στα μισά περίπου το 2021, μη εξυπηρετούμενος δανεισμός, διαταγές πληρωμής και ένα προηγούμενο πλάνο εξυγίανσης που δεν τηρήθηκε απο την εταιρεία, έναναν την Μπουτάρης να κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή να κλείσει…


Τώρα που οι μετοχές της εταιρείας αλλάζουν χέρια και με την διευθέτηση δανείων και χρεών προς προμηθευτές, η ιστορική εταιρεία μπορεί να αισιοδοξεί! Βέβαια, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πλάνο εξυγίανσης αλλά και από την νέα διοίκηση, που ασφαλώς θα προβεί σε αναδιάρθωση με γνώμωνα την βιωσιμότητα, αν και απο πληροφορίες το πλάνο είναι υπεραισιόδοξο, στοχεύοντας στον διπλασιασμό των πωλήσεων. Ασφαλώς, για τους φίλους του κρασιού, είναι λυπηρό που θα χαθεί η επί πέντε γενιές αδιάκοπη οικογενειακή ταυτότητα – αυτή της οικογένειας Μπουτάρη.


Προσωπικά, έχοντας συνεργαστεί πολλές φορές με το marketing της εταιρείας σε projects που ελάχιστα πέρασαν το… σκόπελο της διοίκησης, θεωρώ ότι η νέα διοίκηση θα πρέπει να υιοθετήσει σύγχρονες μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουν διαδικτυακά εργαλεία προώθησης, θα αξιοποιήσουν τα mass media και θα επιδιώξουν να αλλάξουν άρδην την εικόνα της εταιρείας στους καταναλωτές, που δυστυχώς σήμερα θεωρούν κατά πλειοψηφία την Μπουτάρης σαν εταιρεία Super Market, αδικώντας κατάφωρα τα εκλεκτά κρασιά της. Η Μπουτάρης διαθέτει εξαιρετικά κρασιά που ποτέ δεν υπήρξαν η αιτία των δεινών της εταιρείας.




Τόσο εγώ όσο και δεκάδες οινόφιλοι που παραβρέθηκαν, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την γευσιγνωσία που έλαβε χώρα στο House of Wine και η οποία έφερε στα ποτήρια 24 χρονιές του πλέον ιστορικού Ελληνικού κρασιού, της Νάουσσας Μπουτάρη, αλλά και της πρώτης ΟΠΑΠ εμφιαλωμένης ετικέτας. Το γεγονός ότι κάποιες φιάλες ήταν ολοζώντανες μετά από 15 και πλέον χρόνια μόνο άξιο θαυμασμού μπορεί  να θεωρηθεί αλλά και άξιο συγχαρητηρίων  προς όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει για αυτό το κρασί -ορόσημο του Ξινόμαυρου, της Νάουσας αλλά και όλης της Ελλάδας! Αν τα εξαιρετικά αυτά κρασιά αξιοποιηθούν σωστά κάτω από τη νέα διοίκηση ελπίζουμε ότι θα δώσουν σύντομα στην εταιρεία την παλιά της αίγλη…



Εμείς να ευχηθούμε στους νέους μετόχους καλή επιτυχία στην προσπάθεια διάσωσης ίσως της πλέον ιστορικής αλλά και πολύπαθης εταιρείας οίνου στην Ελλάδα.

157 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Kommentare


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page