top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

Η Antinori αγοράζει το εμβληματικό Οινοποιείο της Napa Valley, Stag’s Leap

Ο ιταλικός όμιλος Marchesi Antinori σύναψε συμφωνία για την αγορά του διάσημου παραγωγού της Napa Valley, Stag’s Leap από τη Ste. Michelle Wine Estates.



Η οικογενειακή εταιρεία έχει «εισβάλει» στην περιοχή από τότε που ο πατριάρχης Μαρκήσιος  Piero Antinori επισκέφθηκε τη Νάπα το 1985. Δημιούργησε μια δυνατή φιλία με τον ιδρυτή της Stag’s Leap, Warren Winiarski, ο οποίος αποφάσισε να πουλήσει το κτήμα το 2007.


Η Ste. Michelle Wine Estates αγόρασε το 85% των μετοχών της Stag’s Leap από την εταιρία Winiarski εκείνη τη χρονιά και η Antinori απέκτησε το υπόλοιπο 15%. Οι δύο μέτοχοι υ συνεργάστηκαν τα τελευταία 16 χρόνια, βοηθώντας το Stag’s Leap να εξελιχθεί και ο Antinori είναι πλέον έτοιμος να αναλάβει την πλήρη κυριότητα.


Η συναλλαγή έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου και η τιμή πώλησης δεν έχει αποκαλυφθεί.



Ο Piero Antinori, ο οποίος είναι τώρα επίτιμος πρόεδρος στο Marchesi Antinori, δήλωσε: «Υπάρχουν λίγες ευκαιρίες στη ζωή κάποιου να είναι διαθέσιμο ένα τόσο σημαντικό και ιστορικό οινοποιείο όπως το Stag's Leap. Οφείλω να ευχαριστήσω την Ste. Michelle Wine Estates για αυτή τη μεγάλη ευκαιρία  που μας δόθηκε.


«Είναι πηγή υπερηφάνειας για εμένα και την οικογένειά μου που έχουμε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε την υπόσχεση που δόθηκε στον φίλο μου Warren Winiarski πριν από 16 χρόνια, να διατηρήσουμε την κληρονομιά και τις αξίες ενός τόσο φημισμένου κτήματος όπως το Stag's Leap Wine Cellars».



Το Cabernet Sauvignon του 1973 από το Stag’s Leap κέρδισε τα περίφημα Château Mouton-Rothschild και Château Haut-Brion στο Judgment of Paris, έναν διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας που διοργανώθηκε από τον Βρετανό Steven Spurrier, το 1976.


Το γεγονός αυτό βοήθησε να μπει η Napa Valley στον παγκόσμιο χάρτη του εκλεκτού κρασιού και άπλωσε τη φήμη του Stag’s Leap. Μερικές φορές αποκαλείται μια από τις «πρώτες αναπτύξεις» της κοιλάδας της Νάπα.


34 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page