top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

Εντυπώσεις από τα ΒορΟινά 2023: Σημείωμα 1

Μόλις γύρισα από τα «ΒορΟινά», την έκθεση των οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας. Και λυπάμαι που γράφω πρώτο αυτό το σημείωμα.


Αντιγράφω από το Δελτίο Τύπου των «ΒορΟινών» για την έκθεσή τους στην Αθήνα:


«…Κυρίως όμως οι επισκέπτες στα ΒορΟινά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους δημιουργούς των θαυμαστών κρασιών και αποσταγμάτων, που έχουν ξεχωρίσει εδώ και χρόνια, έχουν αγαπήσει και επιλέγουν να απολαύσουν, σε γιορτές, σε προσωπικές στιγμές, σε πρόποση, σε δώρο.»


Ετσι… Λοιπόν, όσους οινοποιούς γνωρίσατε εσείς απο το σπίτι σας, άλλους τόσους είδα και εγώ στην έκθεση… Ήμουν εκεί από τις 1:30 έως τις 3:30. ΟΚ, είδα 4 παραπάνω… και μιλάω βέβαια για τους γνωστούς, των «μεγάλων» οινοποιείων… Οι μόνοι παρόντες, Κατσαρός, Βογιατζής, Διαμαντάκος και Καρατζάς (Οίνοψ)! Όλοι οι άλλοι, απόντες!


Το έχω ξαναγράψει, θα σας το πω άλλη μια φορά μήπως και σταθεί κάπου πριν βγει απο το δεύτερο αυτί σας η έκκλησή μου: Αποτελεί ΠΡΟΣΒΟΛΗ στο κοινό που έρχεται να δοκιμάσει τα κρασιά σας να μην σας βρίσκει εκεί! Δυστυχώς, δεν το καταλαβαίνετε… ίσως είναι αργά πια για κάποιους να μάθουν στοιχειώδεις καλούς τρόπους! Ίσως πάλι κάποιοι να αισθάνεστε πολύ… σπουδαίοι για να κατεβείτε αυτοπροσώπως σε έκθεση! Ε λοιπόν, κοιτάξτε τους τζίρους σας και συνέλθετε: δεν είστε καν μικρομεσαίοι, είστε μικρές επιχειρήσεις! 7 εκ. Τζίρο κάνουν μπακάλικα σε γειτονιές, 2 εκ. κάνουν μεσαία περίπτερα! Δεν γίνατε ξαφνικά Βιομήχανοι! Οινοποιοί είστε, γύρω απ τα βαρέλια γυρίζετε… Μην σνομπάρετε το κοινό σας! Ανοίξτε κανένα βιβλίο marketing και διαβάστε επιτέλους… Δείξτε ταπεινότητα και ελάτε στις εκθέσεις. Ο κόσμος θέλει να σας δεί, να σας γνωρίσει, να μιλήσει μαζί σας!


Κάποτε έλεγα μπράβο στο Στέλλιο Μπουτάρη που σέρβιρε κρασί σε κάθε έκθεση πίσω από τον πάγκο… χάθηκε και αυτός… (Διόρθωση: μαθαίνω οτι ήρθε αφού έφυγα)


Λυπάμαι ειλικρινά που το πρώτο σημείωμά μου για τα «ΒορΟινά» είναι αυτό. Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου ήλπιζα οτι είχατε αντιληφθεί το ατόπημα και είχατε συνεννοηθεί σχετικά…


Ελπίζω πια στην δεύτερη γενιά, στους νέους, που οι περισσότεροι έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό, που έχουν ανοίξει τα μάτια τους…


ΥΓ: Θέλω να διευκρινήσω για μια ακόμα φορά οτι οι απόψεις που εκφράζω εδώ είναι απόλυτα προσωπικές. Δεν έχω εδώ και 3 χρόνια καμμιά σχέση με το House of Wine, μετοχική, ιδιοκτησιακή, εργασιακή ή άλλη, και κατά κανένα τρόπο οι απόψεις μου δεν εκφράζουν τις απόψεις του House of Wine.

68 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page