top of page
Εικόνα συγγραφέαTassos Pikounis

4 Ελληνικά κρασιά στα 50 καλύτερα του κόσμου!

Η VinePair αυτοπροσδιορίζεται σαν « η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακών μέσων που παρέχει προσβάσιμο, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο σχετικά με την κουλτούρα των ποτών και τις σημαντικές τάσεις και θέματα σχετικά με το  κρασί, τη μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά


Κοντά στο τέλος κάθε χρόνου η VinePair δημοσιεύει τον κατάλογο των 50 καλύτερων κρασιών του κόσμου, μια πολύ σημαντική λίστα για την πορεία των κρασιών δεδομένης της εγκυρότητας και σπουδαιότητας της πλατφόρμας.


Έτσι φέτος είχαμε τη χαρά να βρούμε 4 Ελληνικά κρασιά ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου! Στις θέσεις 4, 37, 41 και 47 φιλοξενούνται αντίστοιχα οι Ακακίες Sparkling 2021, το Κτήμα Τάτση Γουμένισσα Ξινόμαυρο 2009, το Μυλωνάς Ροζέ 2021 και το Χατζηδάκης Αϊδάνι 2020.


Τα σχόλια της βράβευσης ήταν ενδιαφέροντα:


Ακακίες Sparkling 2021 (4)


Σαν αποθέωση ενός εξαιρετικά ευέλικτου ντόπιου Ελληνικού σταφυλιού, αυτό το αφρώδες ροζ κρασί είναι τόσο εύκολο στον ουρανίσκο όσο και στα μάτια. Από τη μικρή πόλη του Αμύνταιου στην περιοχή της Μακεδονίας, το αστραφτερό ροζέ του Kir-Yanni είναι φτιαγμένο από 100/100 Ξινόμαυρο, με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά ζωντανή, σχεδόν κόκκινη απόχρωση που πλησιάζει αυτή του Lambrusco. Με μιά αναζωογονητική γουλιά με νότες φράουλας και νότες μαύρης γλυκόριζας, αυτό το αφρώδες κάτω των 20 $ διαθέτει  φρούτο με υψηλή οξύτητα και μια αμυδρή αίσθηση γλυκύτητας στον ουρανίσκο. Οι ενεργές φυσαλίδες του γαργαλούν τη γλώσσα και διατηρούν το κρασί ελαφρύ, λαμπερό και ώριμο για συνδυασμούς με τηγανητά φαγητά


Βαθμολογία: 92


Κτήμα Τάτση Γουμένισσα Ξινόμαυρο 2009 (37)



Με νότες από κράνμπερι και μπαχαρικά, αυτό το Ξινόμαυρο θα μπορούσε να ξεγελάσει και τον πιο καλό και έμπειρο συλλέκτης να πιστεψει ότι εχει να κάνει με ένα κορυφαίο, παλαιωμένο Nebbiolo (ένα μέλος της ομάδας του VinePair το ονόμασε "Το Barolo του τρελλού"). Με λαμπερά φρούτα και ελαφριά τάρτα, αυτό το μπουκάλι συνδυάζεται υπέροχα με τα εορταστικά πιάτα, όπως η σάλτσα cranberry και τα ψητά λαχανικά, και αποδεικνύει ότι τα ελληνικά κρασιά μπορούν να αντιμετωπίσουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ιταλία.


Βαθμολογία: 94


Μυλωνάς Ροζέ 2021 (41)


Μέσα σε μιά γουλιά ελληνικής ιστορίας, το Mylonas Rosé προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα δύο γηγενών σταφυλιών: Μαλαγουζιά και Μανδηλαριά. Το κρασί που προκύπτει μπορεί να υπερηφανεύεται για ελαφρώς γήινες γεύσεις, με τόνους αγιόκλημα και φλούδα καμαμπέρ. Αυτό το μπουκάλι λάμπει ιδιαίτερα δίπλα στο φαγητό, από πράσινες σαλάτες μέχρι πιάτα τυριού.


Βαθμολογία: 92



Χατζηδάκης Αϊδάνι 2020 (47)


Πιο δροσερός καιρός δεν σημαίνει ότι θα αποχαιρετήσετε τα αγαπημένα σας τραγανά λευκά. Αρκετά βαρύ για να μην χάνεται δίπλα σε πλούσια φαγητά και αρκετά ζεστό ώστε να αξίζει μια θέση στο γιορτινό σας τραπέζι, αυτό το μπουκάλι είναι το τέλειο λευκό για δροσερό καιρό. Φτιαγμένο από την λιγότερο γνωστή

Ελληνική λευκή ποικιλία Αηδάνι, να περιμένετε νότες γήινου φασκόμηλου και μάραθου μαζί με αρώματα πυριτόλιθου και καμένων σπίρτων.


Βαθμολογία: 92


Συγχαίρουμε θερμα τα 4 Ελληνικά οινοποιεία για την εξαιρετική αυτή διάκριση και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν δην πορεία τους με επιτυχίες!


Στην υγειά σας!

532 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Kommentare


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας! Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε για νέα άρθρα που μπορεί  να σας ενδιαφέρουν!

Μπορείτε να απεγγραφείτε οποτεδήποτε.

bottom of page